پروژه هدایت آب های سطحی

۱۳۹۴/۱۰/۱۸

با شروع فصل پاییز و آغاز بارش ها مهم ترین دغدغه مردم و مسئولین هر شهر مخصوصا شهرهای شمالی، مشکل آبگرفتگی معابر ، ناشی از بارش شدید باران می باشد. 

شهر ایزدشهر همانند اکثر شهرهای شمالی از این معضل بی نصیب نبوده و هر ساله مشکلات زیادی را در مورد آبگرفتگی معابر دارا می باشد

شهرداری ایزدشهر در سالهای اول تاسیس همگام با پروژه های احداث پیاده رو ها و روسازی لاین پارکینگ اقدام به هدایت ابهای سطحی در مراکز اصلی شهر کرد،اما به دلیل عدم مهندسی و اصولی بودن این طرح ها  و همچنین عدم نظارت صحیح بر اجرای همان طرح غیر اصولی ، دردی از این مشکلات دوا نشد و شرایط بد و مشکلات آبگرفتگی معابر همانند قبل پابرجا بود.

پس از تغییر و تحولات در شورا و شهرداری ایزدشهر در سال گذشته، چند طرح دیگر نیز در راستای رفع این مشکل انجام شده و تا حدودی بصورت چشم گیر این مشکلات را کاهش داده است.
اما پروژه جدیدی که در حال انجام است و امیدهای زیادی به آن بسته شده ، پروژه گلسار 65 می باشد.

با بررسی ، جلسات متعدد و کارشناسی های فراوان مهندس یحیی پور و اعضای شورای اسلامی شهر در جهت رفع معضل آب گرفتگی خیابان اصلی شهر از گلستان 16(مقابل امامزاده قاسم (علیه السلام)) تا گلستان 18 (بانک تجارت) پروژه حفاری و جایگزاری لوله های بتنی در خیابان گلسار 65 به طول 400 متر استارت خورد تا از طریق کانال های موجود آب های سطحی به سمت دریا هدایت گردد.( به نقل از سایت شهرداری ایزدشهر)


پروژه ی عظیم گلسار 65 یا همان کانال خروجی آب های سطحی جمع شده در ایزدشهر در مراحل پایانی قرار دارد.
انشالله با نصب و قرار گیری لوله در زیر جاده اصلی روبروی گلسار 65، آب های جنوبی جمع شده نیز به سمت دریا هدایت خواهد شد.
کار بصورت اصولی و با نقشه برداری و بصورت مهندسی در حال انجام است . قرارداد اجرای این طرح با شرکت پیشروان کوثر خزر بسته شده و  هزینه آن  بالغ بر پانصد میلیون تومان به جز روکش آسفالت می باشد ، ضمنا کارشناس و پیمانکاراین طرح ضمانت اجرایی طرح را داده اند و بر این اساس پس از اتمام این پروژه در محدوده مناطق ذکر شده آبی جمع نخواهد شد.


امیدواریم این طرح یکی از مشکلات اساسی شهر زیبامون رو از بین برده و شاهد رضایت بیشتر مردم از مسوولین خوب و زحمت کش این شهر باشیم.

 



 

 

موضوعات مرتبط :  

مسوولین همچنان ناتوان در جلوگیری از آبگرفتگی در معابر شهر ایزدشهر


تگ ها


ایزدشهر پروژه های شهر آب گرفتگی معابر هدایت آب های سطحی بررسی مشکلات ایزدشهر

11 نظر ثبت شده
حسینی در تاریخ ۱۳۹۴/۱۰/۱۸ :
انشاالله به امید خدا و با همت شهردار و شوراهای قبلی و فعلی این معضل بزرگ برای همیشه ریشه کن میشه..به امید خدا
امیر عباس رنجبر در تاریخ ۱۳۹۴/۱۰/۲۰ :
با سلام

بنده و فکر می کنم خیلی از همشهریان عزیزم دوست نداشتند دوباره این مشکل پیش پا افتاده در این سایت مطرح شود.
ولی افسوس و صد افسوس که باز هم مطرح شد.

در مطالب قبل که به این موضوع هم پرداخته شده بود از طرف همشهریان و خود من نکات خوبی مطرح شد که به طور حتم به هیچ وجه به آنها اهمیت هم داده نشد.

چون بنا از پایه خراب است.

و اما در طرح های عمرانی که توجه اکثر مشاوران و طراحان در چند سال اخیر به آن سمت کشیده شده "مهندسی ارزش " طرح ها می باشد که متاسفانه این موضوع در طرح های عمرانی شهر زیبایمان هیچ جایگاهی نداشته و نخواهد داشت.

صرفا تمامی تلاشها برای رفع مشکل در شرایط حال می باشد و هیچ چشم انداز بلند مدتی برای آن در نظر گرفته نمی شود.

در صورت رفع این مشکل که به طور قطع مرهم کوتاه مدتی خواهد بود ، مشکلات دیگری در آینده گریبانگیر ما خواهد بود.

در واقع با هدایت آبهای سطحی به سمت دریا که بدون هیچگونه برنامه ریزی صورت گرفته، در آینده نزدیک مشکلات زیست محیطی را رقم خواهیم زد که ضمن برهم زدن اکوسیستم طبیعی ساحل ، شاهد از بین رفتن زیبای ساحل و به طبع عدم حضور توریسم در منطقه خواهیم بود.

امیدورام در آینده نزدیک با رفع مشکل کنونی شاهد پرداختن به مشکلات بزرگتر که خود مان آن را ایجاد کرده ایم نباشیم.
به امید آن روز
یا علی - خدا قوت
Hamid در تاریخ ۱۳۹۴/۱۰/۲۱ :
تشکر از مسوولین بخاطر زحمات و این سایت خوب برای اطلاع رسانی و پیگیری موضوعات
شعبانی در تاریخ ۱۳۹۴/۱۰/۲۱ :
آقای رنجبر مرد همیشه معترض ...همش نیمه خالی لیوان و میبینید شما و با گفتن حرفای کارشناسیتون میخواین نشون بدید که روشنفکرید و مدیر محترم سایت هم از همکاری با شما دریغ نمیکنند...شما به همون محل زندگیتون برسید....یا علی
بیطرف در تاریخ ۱۳۹۴/۱۰/۲۲ :
آقای شعبانی، موضوع روشنفکری افراد نیست. موضوع این که برای رفع مشکل خروج آب در محدوده چند صدمتری هزینه دو میلیاردی اون هم بدون طرح، برنامه ریزی و کار کارشناسی و صرفا با یک پیمانکار خاص و تعدیلات متعدد انجام نمیدن. ...بماند....
بهتر است سرمون عین کپک تو زمین فرو نکنیم و نگاهی به اطرافمون داشته باشیم تا واقعیتها و نقطه نظرات کارشناسی را ببینیم.
امیر عباس رنجبر در تاریخ ۱۳۹۴/۱۰/۲۲ :
سلام
جناب آقای شعبانی

بهتر است حضرتعالی ضمن رعایت ادبیات گفتاری و جمله بندی خود ، هر گونه اظهار نظری دارید عنوان کنید.
بنده و خیلی از دوستان معترض به کاری نیستیم ، صرفا ایده ها و نظراتی است که در خصوص مطالب این سایت عنوان می کنیم.

خوشحال می شوم حداقل نسبت به مواردی که مطرح کردم نظرات فنی خود را اعلام کنید نه با ادبیات تمسخر آمیز و خطاب نمودن "مرد معترض" و "روشنفکر" نظر خود را بگوئید.
فکر میکنم عمر اعتراض های عامیانه به سر رسیده باشد و مردم خوب شهر تفاوت اعتراض و نظر را به خوبی حس می کنند.



محمود حسینی در تاریخ ۱۳۹۴/۱۰/۲۲ :
نظرات متفاوته اما همین اقدامات هم با ارزش است،
باید با نظرات کمک کرد به مسوولین تا اگر اشتباهی در عمل آنها رخ می دهد در پروژه و اقدامات بعدی اصلاح کنند،
به امید پیشرفت ایزدشهر دوست داشتنی و زیبامون
شهروند در تاریخ ۱۳۹۴/۱۰/۲۲ :
سلام
چگونه میشود چنین کاری بدون نظر کارشناسی و نقشه برداری و ضمانت اجرایی باشد؟!
چگونه ممکن هست برای چنین جابجایی تاسیسات عمومی در ابتدای خیابان گلسار 65 جلسات متعدد با کارشناس های محیط زیست، آب، برق، گاز، تلفن و.... نگذاشته باشند؟!
چگونه ممکن هستش در بین این همه قوانین دست و پاگیر، شهردار محترم با یک پیمانکار خاص تبانی داشته باشد؟! چشم نظارتی وجود نبوده است؟!
اگر انتقاد خاص یا نظر کارشناسی دارید حتما به دفتر شورا مراجعه و کتبا در اختیار قرار دهید، بجای متهم کردن دیگران. فراموش کردیم ایزدشهر از تمام شهرها اطراف پیشی گرفته است؟! ادعا میشه که شهردار نقشی در جذب سرمایه گذار نداشته، پس چطور سال گذشته در دوره شهردار قبلی با کسری بودجه مواجه بودیم امروز دو برابر جذب بودجه داشته اند....
بجای بیرون گود نشستن در کنار مسولین باشید.
مهدی نیکخواه در تاریخ ۱۳۹۴/۱۰/۲۳ :
جناب رنجبر شما طرح بهتری دارید؟یا میگید این چه کار بدی هست که شهردار و اعضای شورا در رفع مشکل ابگرفتگی انجام دادن؟ مگر اب خیلی از رودخانه های استان که کاملا کثیف هستند به دریا میریزد مشکل زیست محیطی ندارد؟ مگر اب باران به صورت مستقیم بر سر دریا فرود نمی اید حالا این اب باران کمی بیشتر به دریا بریزد؟قبول کنید بهانه های شما و ایراداتی که میگیرید برای شهروندان کاملا خنده اور بوده شما میگید اب باران برای دریا مشکل زیست محیطی دارد؟؟؟؟ قبول کنید شما از جایی مشکل دارید من در عین ادب و احترام به عنوان یه همشهری این سوال رو ازتون دارم: ما چند ساله که مشکل ابگرفتگی داریم؟ چند بار شهرداری اقدام به رفع نمود؟حالا باید این مشکل حل میشد یا نه؟ حتما نظر شما این است که اب دریا به جنگل بریزد!!!!!!
هیمن سایت چند بار انتقتد کردن از شهردار و شورا بخاطر وجود مشکل؟
حالا که مشکل داره حل میشه دارن واقعیت رو میگن!!!!!
پس همشهری های محترم خواهشمندم حالا که داره تو شهرمون هرروز یه پروژه تعریف میشه اگه واقعا شهرمون رو دوست داریم بیایم از شهرداری و شورا حمایت کنیم تا شهری عاری از هر مشکل داشته باشیم
در ضمن من از مخالفان این شهردار بودم ولی خوب حالا که داره برای شهرم کار انجام میده و هرروز شرایط شهرم بهتراز قبل میشه از ایشون نیز حمایت خواهم کرد
امیر عباس رنجبر در تاریخ ۱۳۹۴/۱۰/۲۳ :
آقای نیکخواه
فکر کنم جنابعالی هم اصل مطلب رو درک نکردی
چیزی که مسلم است سیستم هدایت آبهای سطحی در شهرها و روستاهای ساحلی براساس زهکشی های طبیعی وشیب بوجود آمده طی سالیان زیاد ایجاد می شه و نهایتا آب به سمت شیب کمتر سراریز میشه.
در شهر ما هم سیستم هدایت آب که سوابق رو همه اطلاع دارند بر اساس نهر آبی که در قسمت جنوبی شهر وجود داره به دو سمت رودخانه حرکت می کنه ضمن آنکه در قدیم با وجود تپه های بزرگ و ارتفاع در قسمت شمالی هدایت آب امکانپذیر نبوده و همانطور که در نقشه های توپوگرافی می بینیم در قسمت میانی شهر حد فاصل شهر آقا تا انتهای شهرک ایزدشهر ما تراز پائینی رو داریم و حالت گودال در مقیاس بزرگ مشاهده می شه ، حرکت آب هم به طبع با وجود تراز بالای قسمت شمالی و حفر گودال عمیق و هدایت آب به سمت دریا و یا روخانه هزینه بر خواهد بود.
در سالهای نه چندان دور حد فاصل همین منطقه که در بالا ذکر شد نهر های آبی بود که به صورت زهکش عمل میکرد وآبهای جمع شده رو به نهر آب جنوبی شهر هدایت می کرد ولی پس از چند سال مسدود شد و عملا ما شاهد آبگرفتگی معابر در این منطقه ها هستیم.(مثل رجبعلی نهر و اگر اشتباه نکنم سنگ بزون )
پوشش آسفالت که باند دو طرفه جاده رو شامل میشه و به عنوان یک پوشش نفوذناپذیر هم عمل می کند خود مزید بر علت شده و عملا آب دیگه به خورد زمین هم نمیره.
محاسبه مقدار دبی آبی که در منطقه جمع می شه و در نظر گرفتن شیب هیدرولیکی منطقه و خروج این آب با در نظر گرفتن سابقه زهکشی منطقه می تونه کمک خوبی به هدایت آب بکنه.
در خصوص سیستم جمع آوری آبهای سطحی که به دریا میریزه و جنابعالی نظر میدید که چه مشکل زیست محیطی داره و در اینجا مجالش نیست توضیح بدهم بهتر است جنابعالی مراجعه کنید به مصوبه شماره 249 شورایعالی حفاظت محیط زیست مصوبه تاریخ 82/12/28 ماده 3 در بخش ت بند 1 کاملا اشاره شده که در خصوص این طرح و کلا طرح های عمرانی بایستی ارزیابی زیست محیطی انجام شود ، آب رودخانه میتونه به دریا بریزه و در صورت مشاهده هرگونه آلودگی زیست محیطی باید برخورد بشه ، ولی طرح شبکه جمع آوری آبهای سطحی و ریختن این آب به دریای خزر می بایستی مصوبه زیست محیطی رو داشته باشه.
دوست عزیز متاسفانه جنابعالی و شاید خیلی ها فکر میکنید ما در مقابل شما هستیم ما در کنار تمامی همشهریان که برای این شهر دلسوزی میکنند هستیم و خواهیم بود.
رفتار تند و زننده باعث این می شود خیلی از عزیزان حتی اظهار نظر هم نکنند پس بهتر است به ایده ها و نظرات به چشم اعتراض نگاه نکنیم وفرصت هرگونه اظهار نظر را به همه بدهیم.
به امید دیدار
ایام تان به کام
مهدی نیکخواه در تاریخ ۱۳۹۴/۱۰/۲۳ :
جناب رنجبر ممنون از جوابتون,انشالله همه در کنار هم و با حل سو تفاهمات به داشتن شهری اباد برسیم