اباصلت بینایی- اولین وکیل دادگستری شهرستان نور
۱۳۹۳/۱/۲۵آقای اباصلت بینایی متولد 1329 در ساروج محله ایزدشهر در سال 1336 کلاس اول ابتدایی را در دبستان طبری ایزده سابق(ایزدشهر فعلی) شروع کرد,در سال 1342 برای تحصیل هر روز صبح به اتفاق جناب آقای یدالله خاکپور(از همشهریان گرامی ایزدشهری) با دوچرخه از ایزده به دبیرستان عمیدالشعرا نور می رفتند .
وی در سال 1348 دیپلم رشته ی ادبی را گرفت و برای ادامه تحصیل به تهران رفت و در رشته حقوق جزا دانشگاه ملی(دانشگاه شهید بهشتی فعلی) مشغول تحصیل شد اما بعد از سه ماه انصراف داد و در خود را برای کنکور مجدد آماده کرد, این بار نفر بیستم کنکور در رشته علوم سیاسی دانشگاه تهران شد,پس از گذراندن یک ترم علوم سیاسی تصمیم به انصراف گرفت ولی استاد راهنما دانشکده حقوق قضائی و علوم سیاسی مرحوم دکتر حمید عنایت او را به ادامه تحصیل ترغیب کرد با این شرط که فقط واحد های اجباری علوم سیاسی را بگذراند و بقیه واحد ها را از علوم قضایی,در نتیجه بیشتر واحد های قضایی را پاس کرد, استاد می دانست با این ترتیب می تواند وکیل شود و این خواسته آقای اباصلت بینایی را بر آورده می کرد .
هجده ماه سربازی در لشگر پیاده گارد در سال 1354 به پایان رساند و فوراً در امتحان وکالت شرکت و پس از 18 ماه کار آموزی وکالت, به عنوان وکیل پایه دادگستری تهران با دایر کردن دفتر وکالت شروع به کار نمود.
از تاریخ 1356/11/10 هم زمان در تهران و نور قبول وکالت می نمود, در آن زمان نور وکیل دادگستری نداشت و یا اگر داشت در نور فعال نبودند و مردم مجبور بودند برای گرفتن وکیل و مشاوره به آمل , بابل و ساری بروند.
تنها دادگستری تهران , کاخ دادگستری بود که باضافه دادگاه بخش که در ساختمان روزنامه رسمی بود , نور هم دادگاه بخش مستقل داشت که کل پرسنل آن 5 نفر بیشتر نبودند!
اولین پرونده وکالتی طرح دعوی علیه شاهپور غلامرضا پهلوی به خاطر غصب زمین های کشاورزی اهالی ایزده بود که نهایتا دعوی به سال 1357 و انقلاب کشیده شده و زمین های باقی مانده را طی توافق با مهندس ترقی (نماینده و وکیل شاهپور ) و مرحوم عباسعلی ناطق نوری بین مردم ساروج محله ایزده تقسیم کرد.
بعد از 30 سال وکالت در دادگستری های تهران و نور و دیگر شهر های ایران برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد حقوق خصوصی در سال 1385 وارد دانشگاه شد و در سال 1387 پایان نامه خود را با موضوع تعهدات و مسئولیت بانک ها در مقررات متحد الشکل LC معروف به ucp500 با معدل 17/5 گذرانده و اکنون قریب به 40 سال سابقه کار وکالت دارند.
آقای اباصلت بینایی در سال 1362 تا 1373 مشاور حقوقی سازمان صنایع ملی ایران بود. وی در سال 1372 و 1373 دو بار به هلند جهت شرکت در دادگاه بین المللی لاهه که به دعوی ایران و آمریکا مربوط میشد شرکت نمود.وی در این مدت 40 سال با بیش از 50 شرکت دولتی و خصوصی و بانک ها همکاری حقوقی و مشاوره داشته است.
او در سال 1349 با دختر دائی پدرش ازدواج نمود(پدر خانم وی مرحوم حاج علی اکبر جمشیدی صاحب کارخانه ایران صنعت) و حاصل این ازدواج دو دختر و دو پسر هستند و هم اکنون 6 نوه دارد(سه دختر و سه پسر).
وی مذهبی بودن و رعایت نظم در زندگی و توکل به خدا را رمز موفقیت خود می داند. وی تصمیم دارد که در آینده نزدیک به ایزدشهر بیایید و در محیط ایزدشهر که در آن به دنیا آمده است زندگی کند.
آقای اباصلت بینایی به خاطر علاقه ای که به ایزدشهر داشت کتابی به نام ایزده در سال 1382 نوشته است .
وی درباره فرهنگ "ایزده" 12 صفحه شعر به لهجه منطقه (ایزده) سروده است که در سایت وی منتشر شده است (برای خواندن این شعر اینجا کلیک کنید) و نیز جزوه ای در 120 صفحه بنابه نامه ای به نبیره خود نوشته است.
وی حدود 22 سال مدیر عامل انجمن نوری های مقیم تهران بوده و هر ساله همایش هایی با حضور نوری های مقیم تهران داشته است.
برخی لینک ها :
نشانی وب آقای اباصلت بینایی: http://abasaltbinaie.blogfa.com
ایسنا- اباصلت بينايي: حق تحقيق و تفحص مجلس از سوي هيچ مقامي قابل تفسير نيست
ایسنا - اباصلت بينايي: بايد اصلاحاتي در زمينهي تعداد اعضاي شوراي نگهبان صورت گيرد
Eyval